Перегляд за Автор "Mahula Oleksandr Stepanovych"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Аспекти навчання консультуванню з харчування майбутніх фахівців фізичної культури і спорту(Гельветика, 2024) Паришкура Юлія Володимирівна; Paryshkura Yuliia Volodymyrivna; Підлужняк Олександр Іванович; Pidluzhniak Oleksandr Ivanovych; Магула Олександр Степанович; Mahula Oleksandr Stepanovych; Гаврилова Надія Михайлівна; Havrylova Nadiia Mykhailivna; Гетьман Лариса Миколаївна; Hetman Larysa MykolaivnaМетою даної роботи є актуалізація навчання консультуванню з харчування майбутніх фахівців Фізичної культури та спорту у процесі опанування освітнього компонента «Спортивне харчування». Важливими аспектами для здобувачів вищої освіти освітнього ступеню Бакалавр є ознакомленная з аспектами консультування із харчування у навчально-тренувальному процесі у спорті та фітнесі, зокрема у розумінні значення вітамінів, їх функціях і дії з іншими добавками, для покращення когнітивних функцій у тому ж числі. Більшість осіб, що займаються спортом та фітнесом переконані у тому, що єдиний спосіб досягти гарного результату – це тренування та споживання відповідних препаратів для покращення фізичного стану на функцій організму. Вони черпа-ють інформацію засобом рекомендацій, тих, хто займається фізичними вправами поряд з ними довший час та через мережу інтернет. Хоча насправді це далеко не так, адже важливими факторами, які впливають на результат у спорті та фітнесу є наступні: відсутність стресу (емоційного та нервового перенапруження), відпочинок і сон, раціональне харчування та спо-живання харчових добавок для покращення діяльності організму. Відтак, це слід робити через призначення лікарями та кон-сультування фахівцями фізичної культури та спорту. Вивчення особливостей дії вітамінів та опрацювання аспектів консультування з харчування є важливим етапом підго-товки бакалаврів спеціальності 017 Фізична культура та спорт.Мета роботи. Актуалізація знань про дію вітамінів у функціонауванні організму при застосуванні препаратів для покра-щення когнитивних функцій, концентрації та уваг що є вкрай важливим у консультуванні з харчування майбутніми фахівцями фізичної культури та спорту.Методологія. Теоретичні основи фізіології, біохімії та гігієни харчування. Основи раціонального та збалансованого харчування.Завдання дослідження. Вивчення літературних джерел і їх аналіз, інтерпретація, узагальнення, актуалізація.Матеріали та методи. Метод теоретичного аналізу та узагальнення наукової літератури.Наукова новизна дослідження полягає у узагальненні та актуалізації питань з особливостей у консульуванні з харчування для майбутніх фахівців Фізичної культури та спорту, шо розширить їх знання у галузі та сприятимуть формуванню профе-сійних компетентностей для консультування з харчування. Висновки. Відтак, під час роботи з літературою з актуалізації знань про дію вітамінів у функціонауванні організму при застосуванні препаратів для покращення когнитивних функцій, концентрації та уваги виявлено важливість розуміння дії вітамінів та їх функціями у роботі з іншими харчовими добавками, що є вкрай важливим у консультуванні майбутніми фахів-цями Фізичної культури та спорту.